Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η μόνη μας ελπίδα…


Στο ίδιο έργο θεατές. Πολύς κόσμος που για ακόμα μια φορά μαζεύτηκε να διαδηλώσει για το ξεπούλημα της πατρίδας και οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι εργολάβοι της επανάστασης που όλως τυχαίως εξυπηρετούν μόνο την κυβέρνηση. Τελικά και πάλι με τον Α η τον Β τρόπο θα καθαρίσει η πλατεία και οι έγκλειστοι πολιορκημένοι βουλευτές θα μπορέσουν να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.

Στο έργο του ''RΕS PUBLICA'' o Κικέρων έγραφε πως η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των μετρίων που ανέρχονται τάζοντας και μοιράζοντας υποσχέσεις και χρήμα. Ναι και στην εποχή του Κικέρωνα η πολιτική ήταν ασχολία για γόνους καλών οικογενειών και ένα σπουδαίο επίθετο ήταν και τότε το καλύτερο διαβατήριο για τον διεφθαρμένο κόσμο των συγκλητικών.

Ναι διαφθορά και σκάνδαλα υπήρχαν και τότε και μάλιστα κανείς δεν διανοείτο να πειράξει κάποιον συγκλητικό και ναι ο κόσμος είχε και τότε όπως και σήμερα απηυδήσει και απείχε από τις εκλογές.

Σαν να μην πέρασε μιά μέρα και τότε όπως και σήμερα διαφθορά, οικογενειοκρατία, αδιαφορία του κόσμου που ένιωθε προδομένος από τους αντιπροσώπους του. Δεν είναι να απορεί κανείς που όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι του Ελληνορωμαϊκού κόσμου ήταν αντι-δημοκράτες.

Σίγουρα αν ο Κικέρων ζούσε και έβλεπε πόσο μέτριοι έως ολίγιστοι αποδεικνύονται οι ''πατέρες του έθνους'' κάθε φορά που υπάρχει μια κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή θα ένιωθε δικαιωμένος για την κριτική του στην Δημοκρατία.

Η ίδια κακόγουστη φάρσα από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Διαφωνίες και απειλές για καταψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου όλα δήθεν για τα μάτια του κόσμου, λεονταρισμοί και καουμποϊλίκια και στο τέλος κότες όλοι ψηφίζουν εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις όπως του Παναγιώτη Κουρουμπλή που απέδειξε σε όλους ότι υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που δεν είναι πρόβατα.

Οι υπόλοιποι τραγικοί άγονται και φέρονται εκβιαζόμενοι κάθε φορά από την κυβέρνηση πότε με τον φόβο των εκλογών και άρα το χάσιμο της καρέκλας και πότε με την απειλή των διαγραφών κουνιούνται για λίγο κάνουν πως διαφωνούν εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους αλλά στο τέλος ψηφίζουν!

Τι να πεί κανείς για τέτοιους Άντρες, πραγματικά είναι πολύ δυσάρεστο το μέλλον της πατρίδας να εξαρτάται από ανθρώπους που δεν έχουν το ανάστημα να πούν όχι ενώ μάλιστα παραδέχονται ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν όπως μάθαμε πρόσφατα από κυβερνητικό βουλευτή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτό το πακέτο μέτρων το ''πολυνομοσχέδιο'' όπως το ονομάζουν θα περάσει από την βουλή όπως πέρασε και το μεσοπρόθεσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα κάνουν και πάλι το ''πατριωτικό τους καθήκον'' για την ''σωτηρία ''της χώρας ψηφίζοντας και το πολυνομοσχέδιο μετά το μεσοπρόθεσμο. Ομως η πατρίδα έχει πραγματικά βαλτώσει. Η Ελλάς βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της και πραγματικά κρίνεται η ύπαρξη του ελληνικού κράτους πλέον.

Κατά τον Καρλ Χαουσχόφερ τον πατέρα της Γεωπολιτικής τρία στοιχεία κρίνουν την ισχύ ενός κράτους:
Α ο χώρος
Β ο λαός και
Γ η κυριαρχία.

Στην Ελλάδα του σήμερα τίθενται και τα τρία εν αμφιβόλω ο χώρος διεκδικείται από γείτονες και ''φίλους'' ο λαός αλλοιώνεται από την υπογεννητικότητα και την μετανάστευση και η κυριαρχία καταργείται σταθερά με την συμφωνία μιας κυβέρνησης που παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές της.

Το βέβαιο είναι πως το γένος των Ελλήνων θα επιζήσει όπως κάνει τέσσερις χιλιάδες χρόνια τώρα ως ''ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος'' . Δεν είναι το ίδιο βέβαιο όμως ότι θα επιζήσει και το Ελληνικό κράτος, ίσως κάτι τέτοιες στιγμές τα λόγια του OSWALD SPENGLER: ''Tην τελευταία στιγμή βρισκόταν πάντα μια ομάδα στρατιωτικών να σώσει τον πολιτισμό'', να είναι η μόνη μας ελπίδα!

Γιώργος Σταφυλάς

http://www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας.. λέμε τώρα..
Κάποτε άνθρωποι κατεστρεψαν την ελληνική γλώσσα.... θα λένε αργότερα!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ - ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

τα ΓΚΡΙΚΛΙΣ ειναι η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας