Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Δημοκρατική Αριστερά


Το ότι είμαι κι εγώ ένας αηδιασμένος κι όχι πλέον αγανακτισμένος, δεν χρειάζεται να το τονίσω ιδιαίτερα. Έχετε κολλήσει σε λέξεις κλισέ, λαός, πλουτοκρατία κλπ και χάνεται την ουσία της πολιτικής. Τα αριστερά κόμματα παραδοσιακά στην Ελλάδα κάνουν μια στείρα αντιπολίτευση, αρνούμενα το διάλογο έστω και σε «συναινετικό» κλίμα. Απόρια της διαπίστωσης το γεγονός πως τα 2 «αστικά» κόμματα (αλήθεια εσείς πως προσδιορίζεστε; Τι είστε τελικά;) δεν σας θέλουν ούτε για συνομιλητές, πόσο μάλλον για συγκυβερνήτες. Έχετε αναρωτηθεί γιατί; Έχετε παρακολουθήσει videos από ομιλία της κας Παπαρήγα στη βουλή; Από κάτω γίνεται χαβαλές κι εκείνη συνεχίζει να μιλά. Ακόμα κι όταν ο πρόεδρος της βουλής κάνει συστάσεις στους βουλευτές εκείνη απαντά : δεν πειράζει έχω συνηθίσει, εγώ θα τα πω κι όποιος θέλει ας ακούσει… συγνώμη αλλά δεν είναι υπεύθυνη στάση ηγέτη αριστερού κόμματος αυτή. Άλλοι αριστεροί ρήτορες δεν θα ανεχόντουσαν ποτέ να αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε ώτα μη ακοώντων. Η κουλτούρα που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια δείχνει τους αριστερούς ρήτορες περισσότερο σαν προσηλυτιστές παρά σαν ηγέτες. Κλειδώσατε τις σκέψεις σας και την τακτική σας στο 1920, δεν πήρατε χαμπάρι το πολιτικό marketing που ξυπνούσε από το λήθαργο κι έδινε εξουσία στο αντίπαλο δέος, τη στιγμή που εσείς πουλούσατε ριζοσπάστη στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στήνοντας ηγετίσκους μόνο για το ΠΑΣΚΕ και για τα φοιτητικά χρόνια. Χάσατε στελέχη όπως τη κα Δαμανάκη, τον κο. Ανδρουλάκη, από πείσμα κι από εμμονές. Πίσω από βαριές εκφράσεις, άκρως ακαταλαβίστικες για τους νέους ανθρώπους και με μια στάση μόνιμα σε χώρους εργασίας όπου παραδοσιακά οι εργαζόμενοι «συγκρούονται» με το κεφάλαιο, θέλετε, επιδιώκεται και προτρέπεται τον μέσο έλληνα εργαζόμενο να σας εμπιστευτεί με την ψήφο του, όχι την τύχη της χώρας, αλλά τον αντιπολιτευτικό σας χαρακτήρα. Σφάζεστε μεταξύ σας εδώ και χρόνια: ΚΚΕ-ΜΛ, ΚΚΕ ΛΜ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ & Της ΠΡΟΟΔΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ, κλπ θλιβερά διασπαστικά φαινόμενα. Αλλάζετε λογότυπα και ιδεολογία σαν ιδιωτικές εταιρίες.

Δεν είμαι αριστερός, αλλά διαβάζοντας ιστορία και πολύ περισσότερο ρήτορες της παγκόσμιας βιβλιογραφίας για το αριστερό ρεύμα, αντιλήφθηκα πως είστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει κομμουνισμός και το ανάποδο. Οι θεωρίες τους Κέυνς για την οικονομική στροφή στο κοινωνικό κράτος, δεν σας βρήκαν πολύ σύμφωνους και ενίοτε σας χάλαγαν τη σούπα. Θέλατε πλήρη έλεγχο του κράτους σε όλα. Μέχρι που βρέθηκε ο Φρίντμαν με τη θεωρία του άκρατου νεοφιλελευθερισμού – καπιταλισμού, την εφάρμοσε στην πράξη κι από το 74 και μετά και σήμερα ζούμε το αποκορύφωμα του δράματος σε πλήρη εξέλιξη. Τώρα και στη χώρα μας.
Δεν καταφέρατε να συσπειρώσετε τους Έλληνες κοντά σας. Μια η ξύλινη γλώσσα σας και μια η εμμονή σας σε αντιπολιτευτικά οχυρά, έδωσαν την ευκαιρία μετά τον εμφύλιο στα «αστικά» κόμματα να πάρουν την σκυτάλη της εξουσίας και να την κρατούν μέχρι και τώρα. Η μεγάλη ευκαιρία να βάλετε πόδι και να αλλάξετε το χάρτη προς το πραγματικό όφελος του λαού – όπως διατείνεστε ότι θέλετε – ήταν όταν σας προσφέρθηκε η δυνατότητα συγκυβέρνησης το 89. Και την απωλέσατε με πραγματική ευκολία. Αν δεν θέλετε να κυβερνήσετε, αν δεν θέλετε να παίξετε πραγματικά ενεργό ρόλο σε αυτή τη ριμάδα τη χώρα, παραιτηθείτε. Τουλάχιστον μέσα στην ουσιαστική και πραγματική ανυπαρξία σας δεν θα σας πληρώνουμε κιόλας. Εάν εξακολουθείτε να παίζετε διακοσμητικό ρόλο για να λέτε μόνο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κι αριστερά κόμματα, δεν σας χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε διοργανωτές συγκεντρώσεων. Χρειαζόμαστε μια αριστερά με κυρίαρχο ρόλο, με γνώση της πραγματικότητας, με προγραμματισμένη δράση και με γνώση των σύγχρονων δομικών προβλημάτων της κοινωνίας του σήμερα και του αύριο. Έχετε θαυμάσιους ρήτορες κι ερευνητές. Η κα. Κανέλη, ο κος. Τσίπρας, ο κος. Κουβέλης και τόσοι άλλοι. Λειτουργήστε σαν ένα, ξεκαθαρίστε τις πολιτικοιδεολογικές σας διαφορές, σταματήστε να τρώγεστε και τότε ίσως ο λαός σας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσετε έστω και σε ένα σχήμα συνασπισμού, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Σε 3 μήνες θα έχουμε εκλογές. Τι θα πείτε στους Έλληνες που θα είναι ήδη δεμένοι πιστάγκωνα σε μνημόνια και σε τόκους και σε φορολογικά χαράτσια, άνεργοι κι εξαθλιωμένοι; Τι κάνατε για να μην φτάσουμε εκεί; Πως χειριστήκατε την κρίση; Με ευχολόγια; Με memo; Με κραυγές στα 10λεπτα της βουλής; Με ατάκες και γραμμές: εμείς τα λέγαμε; Αφήσατε την τύχη της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είμαι σίγουρος πως ο Σαμαράς, σαν γνήσιος πατριώτης που είναι, θα προσπαθήσει να σώσει ότι σώζεται. Εσείς; Δεν έχετε καταλάβει επιτέλους ότι ο κόσμος βαρέθηκε τα λόγια και θέλει έργα; Προσπαθήστε να αλλάξετε και μαζί σας θα αλλάξει κι ο λαός. Μιλήστε στην γλώσσα του, στην καρδιά του, στην ευαισθησία του, δείξετε του το δρόμο για το άμεσο αύριο, βρείτε λύση στα σοβαρά του προβλήματα και παίξτε κυρίαρχο ρόλο στα δρώμενα. Σταματήστε τον κλεφτοπόλεμο και δείξτε πως είστε ένα κόμμα ευθύνης. Η πατρίδα έχει ανάγκη από όλους σας. Κανείς δεν περισσεύει αυτές τις στιγμές. Το να κραυγάζετε για εκλογές χωρίς να ακούγεστε, μάλλον σας κάνει γραφικούς. Κι η ιστορία θα γράψει για εσάς ότι λάμψατε δια της απουσίας σας τις κρίσιμες στιγμές.

Αναγνώστης

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_5887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας.. λέμε τώρα..
Κάποτε άνθρωποι κατεστρεψαν την ελληνική γλώσσα.... θα λένε αργότερα!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ - ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

τα ΓΚΡΙΚΛΙΣ ειναι η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας