Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Α.Διαμαντοπούλου: Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο λόγω... δυναμικών μειοψηφιών


Ξερονήσια για τις "δυναμικές μειοψηφίες", που συνεχίζουν να αντιστέκονται, οραματίζεται η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου. Σε ένα παραλήρημα που θα μπορούσε να έχει άνετα την υπογραφή του Μ. Βορίδη, η υπουργός Παιδείας... αποκαθιστά το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλώντας σε ηθική και πολιτική απομόνωση των "δυναμικών μειοψηφιών", όπως αποκαλείται η αριστερά και οι μαχόμενοι πολίτες, που δεν σέβονται την ιστορική μνήμη, επειδή την... αποδοκιμάζουν.
Η υπουργός, με δήλωσή της, γνωστοποιεί ότι αρνείται να συμμετάσχει στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, θεωρώντας ότι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.

Αντί στεφάνων, η Α. Διαμαντοπούλου καλεί τους όψιμους φίλους της να περιφρουρήσουν το νόημα του Πολυτεχνείου και να απομονώσουν πολιτικά και ηθικά τις "δυναμικές μειοψηφίες", που με τις "εκτός δημοκρατικών ορίων πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών".

Σε συνέχεια της ύβρεως της υπουργού Παιδείας, ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης Αττικής, Γ. Κουμέντος, προσπαθεί να σβήσει την επέτειο από τον σχολικό χάρτη, ζητώντας να γίνουν μαθήματα την ημέρα της επετείου σε σχολεία που είχαν καταλήψεις.

"Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής γι' αυτούς που ξεσηκώθηκαν, γι' αυτούς που έπεσαν, γι' αυτούς που βασανίστηκαν. Είναι παρακαταθήκη για τη νέα γενιά. Εμείς ως δάσκαλοι έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των μαθητών μας και να μην υποκύψουμε στις σκοπιμότητες μιας πολιτείας που έχει αναγάγει σε ύψιστο καθήκον την υποταγή της χώρας μας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών καλεί τους συλλόγους των διδασκόντων να μην κάνουν μάθημα τη 17η Νοέμβρη και το υπουργείο Παιδείας να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον ακατάλληλο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας.. λέμε τώρα..
Κάποτε άνθρωποι κατεστρεψαν την ελληνική γλώσσα.... θα λένε αργότερα!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ - ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

τα ΓΚΡΙΚΛΙΣ ειναι η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας