Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Συνηθίζουμε να λέμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς αλλά στην περίπτωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος και η πλουσιότερη φαντασία μοιάζει με ασπρόμαυρη εικόνα. Το περίφημο 1981 της ΄΄αλλαγής΄΄ η ρητορική που ανέπτυξε το νεαρό τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχετικά με τους Αμερικάνους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς μπορεί εύλογα να χαρακτηριστεί ως σοβιετικού τύπου.

Ο αντιαμερικανισμός του Ανδρέα Παπανδρέου ξεπερνούσε κατά πολύ αυτόν της Αλέκας Παπαρήγα και εξέφραζε θαυμάσια το ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής. Όλα αυτά βεβαίως μέχρι την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία. Τότε όλα άλλαξαν ως είθισται. Ο Ανδρέας έγινε ο καλύτερος εκπρόσωπος των Αμερικανών και τα πεπραγμένα του μας συνοδεύουν δυστυχώς ως σήμερα. Το ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι το εξής: Πως κατάφερε ο Ανδρέας και έκανε στροφή 180 μοιρών χωρίς να αποκαλυφθεί η ανακολουθία της πολιτικής του;

Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στην διόγκωση του Κράτους και τα κομματικά ρουσφέτια με τα οποία ο Ανδρέας δημιούργησε αφενός τον ισχυρό εκλογικό κορμό του ΠΑΣΟΚ και στην δημαγωγία αφετέρου με την οποία απέκρυψε την γνωστική ασυμφωνία του πριν με το μετά τις εκλογές. Αποκορύφωμα της δημαγωγίας του ήταν η περίφημη φράση πως η Ε.Ο.Κ είναι σαν ένα αεροπλάνο που έτσι και ανέβεις και απογειωθεί δεν μπορείς στην συνέχεια να κατέβεις από αυτό!!! Η συνέχεια του έργου είναι γνωστή και μας οδήγησε ολοταχώς στην σημερινή ολέθρια κατάσταση. Επειδή όμως όλα στη ζωή είναι δανεικά ήρθε η ώρα η Ν.Δ. να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ με το ίδιο νόμισμα έστω και καθυστερημένα. Ο λεγόμενος αντιμνημονιακός αγώνας αποτελεί σήμερα κάτι ανάλογο της αλλαγής του 1981. Ο Σαμαράς παρουσιάζεται ανένδοτος και δεν συναινεί στο μνημόνιο ούτε μετά τις υποδείξεις του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος ούτε μετά από τις ισχυρές πιέσεις των δυνατών χωρών της Ευρώπης. Μέχρι εδώ όλα καλά. Με το μετά τι γίνεται όμως; Ύστερα από τις εκλογές, και με τη Ν.Δ. πιθανότατα στην εξουσία, ο Σαμαράς θα ψάξει να βρει λόγους για να δικαιολογήσει την επερχόμενη μεταστροφή στην πολιτική του, κάτι σαν το <<λεφτά υπάρχουν>> του απερχόμενου και αλησμόνητου Γιωργάκη. Τον πρόλαβαν όμως οι εξελίξεις του δημοψηφίσματος και της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα στην μέγγενη με τις εκλογές να αναμένονται σύντομα. Λέω ΝΑΙ και ακυρώνω την διαδρομή δύο ετών χάνοντας την αξιοπιστία μου και τον δημοσκοπικό μου καλπασμό ή λέω ΟΧΙ και τα ψέματα τελειώνουν αρπάζοντας σαν άλλος Τζαννετάκος τις φάπες των Ευρωπαίων ή τέλος περιμένω να φυσήξει.. ο άνεμος και έπειτα να κινηθώ. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ομολογουμένως αλλά λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας πονάει είναι η επόμενη μέρα για το λαό ο οποίος βλέπει μια νέα δεκαετία του 1980 προ των πυλών χωρίς επιδοτήσεις, ρουσφέτια και δανεικά αυτή τη φορά αλλά μόνο με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις, ταπείνωση στα εθνικά θέματα και στο βάθος την χρεοκοπία. Όμως όπως αναφέρθηκε στην αρχή η σύγχρονη πολιτική μας ιστορία είναι απρόβλεπτη και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων της συγκεκριμένης χρονικά στιγμής.

ΦΑΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας.. λέμε τώρα..
Κάποτε άνθρωποι κατεστρεψαν την ελληνική γλώσσα.... θα λένε αργότερα!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ - ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

τα ΓΚΡΙΚΛΙΣ ειναι η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας