Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη ευκαιρία!!!!!!!!!!!

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι βιώνουμε μια τραγική καθημερινότητα. Η κρίση έχει αγγίξει όλες τις πτυχές της ζωής μας . Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι αναγκαίο να κοιτάξουμε την επομένη μέρα. «Μηδέν κακό αμιγές καλού», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Η σοφή αυτή ρήση επιβεβαιώνεται. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση δίνεται στον Ελληνικό λαό μια κολοσσιαία ευκαιρία. Η ευκαιρία αυτή ονομάζεται: απόταξη του δικομματισμού μια για πάντα.
Την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έδειξαν πέρα για πέρα τις προθέσεις, και το πραγματικό πρόσωπο των κομμάτων που εκπροσωπούν. Ενώ η χώρα καταρρέει και η Ευρώπη απειλείται να τιναχτεί στον αέρα, αυτοί συνεχίζουν να ζούνε στον ωραιότατο μικροκομματικό κόσμο τους. Παίζοντας με το πιο χυδαίο τρόπο ρώσικη ρουλέτα, με τη κάννη στραμμένη στο κρόταφο του Ελληνικού λαού, έδωσαν για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια τους.
Για το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερος λόγος. Μας έχει πείσει για την ανικανότητα του τα τελευταία δύο χρόνια, με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Η κίνηση του κ. Παπανδρέου να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έμενα προσωπικά δε με εξέπληξε. Δε με εξέπληξε γιατί δεν περίμενα κάτι καλύτερο από έναν άνθρωπο που παρέδωσε εν λευκώ τις τύχες της χώρας του, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία. Δε με εξέπληξε γιατί καμία απόφαση που πήρε γι αυτό τον τόπο δεν αποδείχτηκε σωστή. Δε με εξέπληξε γιατί στις ομιλίες του στο βήμα της Βουλής, ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η παράταξη του, έδειξαν ποτέ ψήγματα αυτοκριτικής.
Στον αντίποδα η ΝΔ ακονίζει το πολιτικό της μαχαίρι για να επωφεληθεί τη χρεοκοπία του μεγάλου της αντιπάλου. Αυτό σε άλλες εποχές ίσως και είχε κάποια λογική, αλλά την παρούσα χρονική στιγμή είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Οι εκλογές που ζήτησε ο κ. Σαμαράς θα γίνουν. Απλά έχω μια απορία. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας; Έχουν συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν βαθιές και άμεσες τομές στη νοοτροπία θα κυβερνήσουν ένα κρανίου τόπου; Μάλλον όχι απαντώ. Είναι πάντως τραγελαφικό. Παρατηρώντας τα στελέχη της ΝΔ στα ΜΜΕ ένας παραλληλισμός μόνο μου έρχεται στο μυαλό. Αυτός των έκπτωτων αριστοκρατών του 19ου αιώνα, οι οποίοι μολονότι είχαν απολέσει την περιουσία τους, επιδείκνυαν με καμάρι τον κενό περιεχομένου τίτλο τους. Δεν είναι ανάγκη όμως εμείς να γίνουμε «νεομάρτυρες» για να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Τέρμα πια τα πειράματα στη πλάτη του Ελληνικού λαού.
Τα δυο μεγάλα κόμματα μετά από 35 χρόνια στο τιμόνι της εξουσίας μας απέδειξαν ότι έχουν ένα μεγάλο κοινό. Βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Είναι τόσο προσκολλημένοι στη καρέκλα που αδυνατούν να αντιληφθούν το περιβάλλον γύρω τους. Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση, η οποία δεν είναι ιάσιμη. Αυτόν και μόνο τον παράγοντα να συγκρατήσουμε, θα κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού μας συστήματος.
Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί τους πλέον δεν έχουν άλλοθι και επιχειρήματα για να τους υποστηρίξουν. Για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός λαός πρέπει στις επερχόμενες εκλογές να αναλάβει το ρόλο του θεραπευτή και να αποκόψει μια για πάντα αυτό το καρκίνωμα.
Επειδή όμως δε μου αρέσει να εξωραΐζω τα πράγματα, οφείλω να επισημάνω ότι είναι βέβαιο πως -τηρουμένων των αναλογιών- όλοι φέρουμε μερίδιο ευθύνης για αυτή τη κατάσταση. Όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να κάνει σκληρή αυτοκριτική. Πρωτίστως όμως, πρέπει με πράξεις να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να αναγεννηθεί. Αυτό θα γίνει μόνο εάν επισφραγίσουμε με τη ψήφο μας το τέλος του δικομματισμού. Μας δίνεται μια ιστορική ευκαιρία να αποβάλουμε οριστικά ένα κατεστημένο, που η μόνη έφεση που έχει είναι στη καταστροφή. Πρέπει να πάψει η πόλωση στην Ελληνική κοινωνία. Προς Θεού, όχι άλλο πισωγύρισμα. Ειδεμή θα είμαστε υπόλογοι στην Ιστορία, τον εαυτό μας, και τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Αν εμείς οι ίδιοι μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν προχωρήσουμε μπροστά, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Παναγιώτης Δελής

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας.. λέμε τώρα..
Κάποτε άνθρωποι κατεστρεψαν την ελληνική γλώσσα.... θα λένε αργότερα!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ - ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

τα ΓΚΡΙΚΛΙΣ ειναι η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας